5 retete de supa crema vegana simple și delicioase
Câteva retete de supa crema vegana. De câteva luni, am descoperit cât de simplu este să faci supa crema vegana. Este necesar doar să fierbi câteva legume și să le pasezi. Foarte simplu, gustos și doar din legume. Și nu durează mai mult de două ore (incluzând si cumpărarea legumelor de la piață).
Până acum am preparat cinci tipuri de supe creme vegane:
- supa crema de mazare vegana
- supa crema vegana de sparanghel
- supa crema vegana de linte
- supa crema de conopida vegana
- supa crema de fasole mung vegana
Mai jos am trecut rețetele mele. Nu am cantități fixe, cred că depinde de cât de mult vrei sa fie un gust mai pregnant în supă.
Pentru bază
- 1 Păstârnac
- 1 Pătrunjel
- 1 Țelină
- 2 Morcovi
- 2 Cartofi
Tai toate aceste legume cubulețe mici, pentru ca să fiarbă cât mai repede. Și le pun la fiert în apă cu puțină sare. Pun la fiert păstârnacul cu pătrunjelul și țelina. Peste vreo cinci minute adaug morcovii și cartofii.
Apoi, peste cam alte 5 minute, adaug și ingredientele principale.
Ingredientele principale
- Mazăre + ceapă verde
- Sparanghel + praz
- Linte + praz +porumb
- Conopidă + ciuperci + dovlecel
- Fasole mung
La final, pasez toate legumele împreună cu apa în care au fiert, dar și cu lapte de nuci românești sau lapte de caju. Și gata supa crema vegana :).
Eu prefer laptele de nuci, deoarece nucile sunt din România. le cumpăr deja curățate din piață. Am folosit laptele de caju doar pentru că aveam o pungă rămasă rest de la o prăjitură.
Citește și O rețetă foarte simplă de tartă
Mai jos am pus poze pentru trei dintre supele de mai sus. Chiar dacă pozele nu spun prea multe, rezultatul este de-a dreptul delicios.
Poftă mare 🙂