O rețetă de tartă vegană foarte simplă

De mult timp caut o rețetă pentru un aluat de tartă sărată vegană care să mă facă să mă ling pe degete. Și, într-un final, am găsit unul. Atât de delicios, încât abia am reușit să mă opresc din mâncat :).
Am lăsat mai jos rețeta pentru bucătarii vegani. Sau pentru cei care vor să facă un aluat de post.
După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.
După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.
Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie. O tartă vegană cu poze mai jos:


Citește si 8 gustări vegane de mâncat în drumeții
Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.
Poftă bună!
Tu ce rețete vegane bucătărești? 🙂
Pentru aluat am folosit
- 300 grame făină;
- 80 ml ulei de măsline;
- 100 ml vin alb sec (merge și demisec, doar dule să nu fie);
- Jumătate linguriță sare;
- Jumătate linguriță bicarbonat.
Pentru umplutură am folosit
- Ciuperci;
- Dovlecel;
- Ceapă verde;
- Ulei de măsline, sare, piper.
După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.
După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.
Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie. O tartă vegană cu poze mai jos:


Citește si 8 gustări vegane de mâncat în drumeții
Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.
