Primul spital vegan din lume
Un spital spune că este primul din lume care renunță la produse de origine animală și servește pacienților un meniu 100% vegan.
Spitalul Hayek este un spital privat de familie situat în Beirut, Liban. Pe 1 martie, și-a modificat meniul pentru a include exclusiv alimente pe bază de plante.
Spital vegan
Spitalul și-a anunțat intenția pe Instagram. Acesta a încărcat o imagine în care declara: „Pacienții noștri nu se vor mai trezi din operație pentru a fi întâmpinați cu șuncă, brânză, lapte și ouă. Chiar alimentele care ar fi putut contribui la problemele lor de sănătate în primul rând.”
Hayek a scris: „Există un elefant în cameră pe care nimeni nu vrea să-l vadă.”
„Organizația Mondială a Sănătății clasifică carnea procesată ca fiind în grupa 1A cancerigen – același grup ca tutunul – și carnea roșie ca fiind în grupa 2A cancerigen. Așadar, servirea cărnii într-un spital este ca servirea țigărilor într-un spital.”
„Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a declarat că trei din patru boli infecțioase noi sau emergente provin de la animale. Adoptarea unei diete pe bază de plante s-a dovedit științific nu numai că oprește evoluția anumitor boli, ci și le poate inversa. Avem responsabilitatea morală de a acționa și de a ne alinia credințele cu acțiunile noastre. Ne luăm curajul de a privi elefantul în ochi. ”
Ar trebui spitalele să servească carne procesată?
Anul trecut, un sondaj a arătat un procent uimitor de 83% dintre pacienți este în favoarea spitalelor care interzic carnea procesată pentru a „reduce riscul de cancer”.
Datele au provenit de la Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM), care a chestionat 200 de pacienți din două spitale din Washington D.C.
De asemenea, a constatat că 69% dintre pacienți consideră că „nu este important” ca spitalele să ofere slănină sau cârnați.
Dr. Neal Barnard este președintele PCRM. El a spus: „Acum este clar că pacienții într-un număr copleșitor, sunt de acord că ar dori să vadă mâncare sănătoasă pe tăvile din spital.”
„Nu este neobișnuit ca pacienții să se trezească din operație pentru a fi întâmpinați cu slănină și cârnați. Acestea sunt chiar alimentele care ar fi putut contribui la problemele lor de sănătate în primul rând. Este timpul să creăm un mediu alimentar mai sănătos. ”,
a spus dr. Neal Barnard.