De ce trebuie toți veganii să meargă la Marșul pentru Păduri

Marșul pentru Păduri, pădure din Retezat

Cu toții știm că în țara noastră se taie ilegal pădurea și de multe ori autoritățile sunt implicate în aceste masacre. Iar reportajul celor de la Recorder punctează că aceste tăieri ilegale de pădure continuă chiar și astăzi. Dar ce legătură au aceste întâmplări cu veganii și de ce trebuie să mergem toți la Marșul pentru Păduri din 3 noiembrie 2019.

Cele mai importante motive care scot toți veganii din casă la Marșul pentru Păduri:

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru animalele din pădure

Pentru aceia dintre noi care nu știau, în pădurile din România au casă Căpriorul și Căprioara, Mistrețul, Vulpea Roșie, Cerbul, Bursucul, Șacalul, Pisica Sălbatică, Capra Neagră, Ursul Brun, Cerbul Lopătar, Lupul Cenușiu, Râsul, Marmota, Câinele Enot, Zimbrul, Dihorul Pătat, Năpârca, Veverița, Vidra…

Bine, poate nu toate locuiesc în pădure dar sunt afectate atunci când pădurile sunt tăiate. Mai ales din cauza inundațiilor ce apar în urma defrișărilor.

Toate aceste animale asta știu să facă. Să fie animale în casa lor. Până astăzi nu am văzut sau auzit niciodată despre o adunare organizată de urși sau cerbi care au plecat de acasă pentru a distruge Bucureștiul sau alt oraș al țării noastre.

Unul dintre efectele negative al defrișărilor este acela că ursul ajunge în gospodării sau orașe în căutare de mâncare. Unii români au distrus casa lui. Iar ca răsplată autoritățile îi omoară.

Hai pe 3 noiembrie la marș să le salvăm viața și casa prin protejarea pădurilor.

Citește și De ce să ieși în stradă pentru Drepturile Animalelor

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru păsările din pădure

Pe lângă animale mari și mici în pădurile României găsim și păsări mari și mici, Acvila De munte, Fâsa, Ciuf, Cojoaica, Presura, Ciocârlia, Codroș, Brumăriță, Sitar, Pitulice, Ciocănitoare, Pițigoi, Cocoș, Fluierar, Șorecar, Prundăraș, Becațină, Codobatură

Ia o pauză de 1 minut și ascultă vocea lor mai jos sau aici:

Fără pădure, toate aceste păsări sunt pe cale de dispariție. Ele nu se pot adapta atât de ușor la noile condiții de viață.

Dacă defrișările ilegale continuă, cântecul acestor păsări va muri și nimeni nu va mai auzi vocea lor în natură.

Hai la Marșul pentru Păduri să le salvăm viața și casa.

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru biodiversitatea

Defrișările pădurilor sunt considerate cauza numărul unu a pierderii și distrugerii biodiversității la nivel mondial. Asta pentru că în pădure găsim cel mai mare procent din biodiversitatea al acestei planete.

La nivel micro, de fiecare dată când se taie un copac se distruge lumea vietăților care trăiesc în acest copac dar si cea a celor care trăiesc în jurul acestuia. Peste toate distruge și lumea omului.

Cu cât defrișările cresc cu atât numărul speciilor de plante unice și animale moare. Acest fapt se poate observa la nivel planetar. Biodiversitatea a început să scadă în același timp cu primele defrișări.

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru că vreau o pădure ca în Buthan

De ce ca în Buthan? Pentru cine nu a auzit încă, Buthan este prima țară din lume care are emisii negative de carbon. Repet, emisii negative de carbon. Au reușit acest lucru protejând pădurile.

Pădurile lor sunt protejate prin constituție și 60% din suprafața țării trebuie protejată. De aceea, ei practică și turismul controlat.

Pentru a înțelege cât de mult țin aceștia la pădurea lor, ei au reușit să planteze 49,672 de copaci într-o oră mulțumită celor 100 de voluntari. În 2015, reușita lor a doborât recordul deținut de India la numărul de copaci plantat într-o singură oră.

Hai să le arătăm celor de la conducere că vrem să protejăm pădurile României.

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru SUMAL

În acest moment, SUMAL (Sistemul de Urmărire a MAterialului Lemnos) este cel mai bun protector al pădurilor și al omului în fața corupției.

Da, tăierile ilegale din România sunt susținute de partide politice ca PSD sau ALDE. Această guvernare a blocat în 2016 aplicația Inspectorul Pădurilor.

De fapt, aceste tăieri ilegale susțin aceste partide și invers. Un cerc vicios din care nu vor să iasă. Prea mulți bani (easy money) ies din aceste tăieri ilegale. De ordinul a peste 5 miliarde de euro (bzi.ro). Ai citit bine, miliarde de euro. Cine din aceste partide politice ar refuza să stea la masa acestei sume?

Rezultatul opririi aplicației Inspectorul pădurilor a fost o creștere a tăierilor ilegale din 2017.

Baza de date Sumal poate primi în timp real date ca: ce se taie, când se taie, în ce loc se taie, încărcarea lemnului, unde se depozitează și cine îl vinde. Fiind și inteligență artificială, în timp poate învăța tiparele de tăieri ilegale și le poate preveni înainte ca acestea să aibă loc.

Realitatea de astăzi este că nici un comerciant care lucrează cu lemn din țara noastră nu îți poate spune de unde vine lemnul. Chiar dacă dorește să fie responsabil. SUMAL ajută și aici și ne va spune de unde vine lemnul.

În plus, la acest sistem sunt conectați toți cei implicați în domeniu, administratori de păduri, de stat, privați, operatori economici și control și chiar cetățeanul simplu interesat de soarta pădurilor lui.

Hai la marșul din 3 noiembrie să cerem trezirea lui SUMAL.

Dacă ai ajuns până aici, semnează și petiția să îl aducem pe Sumal în pădure.

Merg la Marșul pentru Păduri 2019 pentru a opri crimele

Din păcate pentru pădure tăiată ilegal se omoară oameni. Poate pentru mulți dintre noi este de necrezut că în ultimii ani au fost omorâți oameni, în România, pentru defrișarea ilegală a pădurilor.

Cel mai recent caz despre care s-a scris este cel din această lună. Chiar în momentul scrierii acestui articol, 16.10.2019, când un pădurar a fost ucis prin împușcare, cel mai probabil de hoții de lemne. Iar la nivel de conducere, politicianul român.

Trebuie să oprim aceste crime. Hai pe 3 noiembrie la Marșul pentru Păduri.

Ai și alte motive pentru a merge la acest marș? Te rog să le lași în secțiunea de comentarii de mai jos.

surse:
greentumble.com
greatnews.ro
animale-salbatice.ro
pasaridinromania.ro
nationalgeografic.com
declic.ro
camarasdelumini.com