The Veggie Food Day de la Iubim și Gătim
Iubim să Gătim vă invită la o zi specială cu cei mai buni Chefi vegani din țară să degustați preparate unice, delicate, aromate și mai ales nutritive, vineri 31 Martie 2017, la Ella Center din București.
Prezentare Chefi și rețetele pe care le degustăm:
- Florentina Gionea – Salată acrișoară-amăruie și Salată fresh proteică
- David Vladascau – Pară aromatizată ca la Chefi la Cuțite și o băutură surpriză
- Alină Alexandrov – Icre de amaranth și tort de ciocolată cu zmeură
- Marieta Vlad – Supă cremă delicioasă de mazăre
- Beatrice Poszar – Pate de caju împrospătat cu legume
- Cella Buciuman și Gina Patru – Hummus cu ghimbir și Nutella
- Andreea Iris – Healthy Snack Pack pentru birou
Program:
09.30 – 10.00 – Înregistrare participanți
10.00 – 10.45 – Beatrice Poszar
11.00 – 11.45 – Marieta Vlad
12.00 – 12.45 – Cella Buciuman și Gina Pătru
12:45 – 14.00 – Pauză
14.00 – 14.45 – Florentina Gionea
15.00 – 15.45 – David Vlasascau
16.00 – 16.45 – Alina Alexandrov
17.00 – 17.45 – Andreea Iris
18.30 – Lansare de carte Alina Alexandrov (Barbu) – „De la Alina cu Dragoste”, rețete raw vegane pline de gust și viață
Oamenii au devenit din ce în ce mai conștienți de faptul că o minte sănătoasă poate locui doar într-un corp sănătos, iar cele mai la îndemână schimbări pe care le pot face sunt la nivelul alimentației.
Această carte își propune să vă ducă într-o călătorie în lumea bucătăriei raw gourmet. Vă oferă o alternative sănătoasă și gustoasă de a vă hrăni. Este important să ne îngrijim de starea noastră de sănătate și de bine, dar este grozav că în același timp ne putem bucura și de gustul extraordinary al preparatelor vegan și rawvegan. Veți descoperi o lume plină de savoare și arome. Aveți ocazia să experimentați zeci de rețete originale, ușor de realizat, care vă vor convinge că bucătăria vegană este un domeniu vast cu posibilități nelimitate de combinare a condimentelor și alimentelor.
Rețetele pe care le găsiți în carte le puteți folosi ca bază pentru a crea noi preparate cu noi gusturi adaptate preferințelor dumneavoastră. Fiți îndrăzneți și experimentați.
Cartea își propune de asemenea să vă insufle dragostea și pasiune apentru gătit, care este un process complex prin care ne hrănim întreagă ființă.
Un bucătar fericit va face întotdeauna o mâncare „fericită”.
Alina Alexandrov (Barbu) este raw food chef certificate de peste 3 ani. Este fondatoarea primului Alina Barburestaurant raw vegan din Constanța și creatoarea conceptului Poftă de Verde. Organizează cursuri de gatitit raw vegan pentru pasionați, susține traininguri și crează meniuri vegane pentru restaurantele care vor să abordeze acest domeniu culinary. A participat la concursuri naționale și internațional de gastronomie unde a obținut medalii de aur și argint.
Este bucătar certificat în România, a absolvit 3 școli de bucătar (Bucătar, Bucătar șef, Bucătar Vegetarian) și școala de Raw Chef de la Body Mind Institute Canada. Pe lângă acestea este licențiate în Ecologie și Protecția Mediului (domeniul biologie) și absolvent de masterat în domeniul „managementul impactelor de mediu”.
În cadrul lansării vom povestii despre viață și bucătărie vegana și vom avea la dispoziție un buffet cu preparate vegane delicioase pregătite cu dragoste de Alina.
Mai multe detalii găsim pe asociațiaveganilor.ro.