O rețetă de tartă vegană foarte simplă
De mult timp caut o rețetă pentru un aluat de tartă sărată vegan care să mă facă să mă ling pe degete. Și, într-un final, am găsit unul. Atât de delicios, încât abia am reușit să mă opresc din mâncat :).
Am lăsat mai jos rețeta pentru bucătarii vegani.
Compoziția pentru aluat mi-a ajuns pentru 6 tarte mici. Formele pe care le-am folosit au un diametru de 10 cm.
Pentru aluat: am amestecat toate ingrediente bine bine, le-am frământat și am format o bilă de aluat pe care am pus-o la frigider vreo 15 minute. În acest timp, am pus cuptorul să se încălzească la 200 grade.
După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.
După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.
Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie.
Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.
Poftă bună!
Tu ce rețete vegane bucătărești?
Mărime porție mică
Porții 6
- Cantitate per porție
- Calorii 400
- Valoare zilnică % *
- Potasiu 8mg1%
- Total carbohidrați 5g2%
- Fibre dietetice 5g20%
- Proteină 20g40%
* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.
Ingrediente
Indicații
Compoziția pentru aluat mi-a ajuns pentru 6 tarte mici. Formele pe care le-am folosit au un diametru de 10 cm.
Pentru aluat: am amestecat toate ingrediente bine bine, le-am frământat și am format o bilă de aluat pe care am pus-o la frigider vreo 15 minute. În acest timp, am pus cuptorul să se încălzească la 200 grade.
După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.
După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.
Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie.
Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.
Poftă bună!
Tu ce rețete vegane bucătărești?