O rețetă de tartă vegană foarte simplă

AutorAdina GeorgescuDificultateÎncepător

De mult timp caut o rețetă pentru un aluat de tartă sărată vegan care să mă facă să mă ling pe degete. Și, într-un final, am găsit unul. Atât de delicios, încât abia am reușit să mă opresc din mâncat :).

Am lăsat mai jos rețeta pentru bucătarii vegani.

Randamente6 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minute
Pentru aluat am folosit
 300 gr făină;
 80 ml ulei de măsline;
 100 ml vin alb sec (merge și demisec, doar dulce să fie);
 ½ tsp linguriță sare
 ½ tsp linguriță bicarbonat.
Pentru umplutură am folosit
 ciuperci;
 dovlecel;
 ceapă verde;
 ulei de măsline;
 sare;
 piper
1

Compoziția pentru aluat mi-a ajuns pentru 6 tarte mici. Formele pe care le-am folosit au un diametru de 10 cm.

2

Pentru aluat: am amestecat toate ingrediente bine bine, le-am frământat și am format o bilă de aluat pe care am pus-o la frigider vreo 15 minute. În acest timp, am pus cuptorul să se încălzească la 200 grade.

După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.

După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.

Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie.

3

Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.

4

Poftă bună!

Tu ce rețete vegane bucătărești?

Informații nutriționale

6 porții

Mărime porție

mică


Cantitate per porție
Calorii400
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 5g2%
Fibre dietetice 5g18%
Proteină 20g

Potasiu 8mg1%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingrediente

Pentru aluat am folosit
 300 gr făină;
 80 ml ulei de măsline;
 100 ml vin alb sec (merge și demisec, doar dulce să fie);
 ½ tsp linguriță sare
 ½ tsp linguriță bicarbonat.
Pentru umplutură am folosit
 ciuperci;
 dovlecel;
 ceapă verde;
 ulei de măsline;
 sare;
 piper

Indicații

1

Compoziția pentru aluat mi-a ajuns pentru 6 tarte mici. Formele pe care le-am folosit au un diametru de 10 cm.

2

Pentru aluat: am amestecat toate ingrediente bine bine, le-am frământat și am format o bilă de aluat pe care am pus-o la frigider vreo 15 minute. În acest timp, am pus cuptorul să se încălzească la 200 grade.

După ce am scos aluatul de la figider, l-am pus în formele de tartă, l-am ințepat cu furculița în câteva locuri și l-am pus nițel la cuptor, vreo 5-7 minute. Pentru întins aluatul nu am avut nevoie de făcăleț. Fiind vorba de forme de tarte mici, a mers să îl întind și cu mâna.

După cele 5-7 minute, am scos aluaturile din cuptor, am pus puțin muștar desaupra și apoi umplutura. Și le-am mai pus la cuptor cam 15 minute.

Ingredientele pentru umplutura le-am călit cam vreo 15 minute în ulei de măsline, cu sare și piper. Din păcate, aici nu am cantități, deorece am pus cât am apreciat eu că ar fi nevoie.

3

Din fericire, am apreciat cam mult, așa că mi-am mai rămas umplutură. Spun din fericire, deoarece din acest surplus a rezultat o supă cremă tare bunuță . Am pus restul de umplutură în blender, am adăugat o cutie de smântâna vegetală și lapte de caju și gata supa.

4

Poftă bună!

Tu ce rețete vegane bucătărești?

Note

O rețetă de tartă vegană foarte simplă