R-create singura soluție de ambalaj reutilizabil pentru toate comenzile online din România – AD

Discuția despre sustenabilitate în comerțul online este una nouă la acest moment. Este foarte important să discutăm despre acest aspect într-o piață de e-commerce aflată în creștere accentuată în România.

În țara noastră se folosesc zilnic 500.000 de ambalaje din plastic de unică folosință sau de cartoane pentru expedieri online. În plus, numai pentru cartonul destinat ambalărilor pentru e-commerce sunt tăiați peste 250.000 copaci anual.

În acest sens R-CREATE, un start-up românesc a lansat primul serviciu de packaging-as-a service în România, un produs inovativ de economie circulară, destinat e-commerce-ului, cu scopul de a facilita magazinelor online tranziția către soluții de ambalare sustenabile și livrări waste-free.

Serviciile R-Create vin ca o alternativă la ambalajele tradiționale pentru magazinele online – un ambalaj de transport refolosibil, bazat pe un sistem de returnare dedicat.

Soluția propusă constă atât în prototipul fizic, cât și în fluxuri logistice dedicate dar și integrările informatice pentru buna funcţionare a modelului de economie circulară pe care l-am dezvoltat.

Scopul soluției R-Create este diminuarea semnificativă a cantităţii de ambalaje de unică folosinţă şi a poluării.

Cum funcționează

Iată cum funcționează:

  1. produsele comandate online sunt livrate clientului de către curier în ambalajul lor primar şi sigilate în ambalajul returnabil R-Create;
  2. clientul desigilează, preia produsul şi înmânează ambalajul returnabil R-Create curierului.

Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi prin procedura standard de retur, poate fi refolosit chiar şi de peste 20 de ori. La finalul ciclului de viaţă al fiecărui ambalaj R-Create asigură colectarea şi reciclarea lui.

Adresându-se atât companiilor cât și clienților R-CREATE are potențialul de a deveni un jucător internațional al industriei prin soluția lor.

R-CREATE estimează că va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă cu soluția de packaging-as-a-service.

Începând din luna mai 2021 valvegan folosește soluția R-create pentru a livra microfoanele invitaților în podcastul vegan De la Vegan la Vegan.

Mai puțin plastic de unică folosință înseamnă un mediu înconjurător mai curat și mai sănătos.

Pentru detalii și oferte vizitați site-ul r-create.ro.

Acest articol anunță începutul colaborării valvegan cu r-create și este un advertorial.