Okja, un film original Netflix

Timp de 10 ani idilici, tânăra Mija (An Seo Hyun) a fost îngrijitor și constant însoțitor al Okja – un animal masiv și prietena ei cea mai bună – la casa ei din munții din Coreea de Sud. Dar acest lucru se schimbă atunci când o multinațională, Mirando Corporation, ia Okja pentru ei înșiși și o transportă spre New York, unde, CEO-ul Lucy Mirando (Tilda Swinton), are planuri mari pentru cel mai drag prieten al Mijei.

Fără un plan, dar cu un singur scop, Mija pornește într-o misiune de salvare, însă călătoria ei se complică atunci când întâlnește grupuri disparate de capitaliști, demonstranți și consumatori, fiecare luptând pentru a controla soarta lui Okja … în timp ce Mija vrea să facă totul pentru a își aduce prietena acasă.

Un film original Netflix.

Pe plan internațional a provocat un mic buzz și pentru foarte multe persoane a însemnat trecerea la veganism. La un simplu search pe canalele media găsim testimoniale ale utilizatorilor care susțin că au acceptat veganismul imediat după vizionarea acestui film.

În același timp filmul reprezintă și o metaforă a lumii în care trăim și cred că este doar unul dintre filmele care ne arată într-un mod direct legătura dintre om și animale sau în unele cazuri lipsa ei.

Cred că în următorii ani, din ce în ce mai mulți regizori vor aborda astfel de subiecte.

În loc de vizionare plăcută, vizionare cu atenție, posibil să te regăsești intr-unul din personajele prezentate în film. Îl găsiți aici sau pe diverse site-uri de filme online.

surse imdb / bleedingcool / peta