Medicii din Marea Britanie solicită închiderea fermelor de animale
Pe fondul crizei coronavirus, tot mai mulți oameni invocă probleme de sănătate, iar un număr record de peste 33.000 de oameni s-au angajat să renunțe la carne în luna mai 2020. Medicii din Marea Britanie au susținut o pledoarie în No Meat May pentru renunțarea la carne și produse de origine animală pentru a preveni o viitoare criză mondială de sănătate.
În urma rapoartelor că Covid 19 a început într-o piață din Wuhan, interesul publicului pentru dietele fără carne este la un nivel maxim din toate timpurile, mulți încercând să-și limiteze consumul de carne, mai ales că pandemiile anterioare au fost cauzate și de contactul nostru direct cu animalele.
Gripa porcină (porci), gripa aviară (păsări), gripa spaniolă (păsări de curte), Sida-HIV (maimuțe), SARS sau Ebola (lilieci) – toate având un singur lucru în comun: animale exploatate și ținute în mizerie.
No Meat May a făcut echipă cu medicii din Marea Britanie care susțin o dietă bazată pe plante pentru a ajuta oamenii să deschidă ochii și să facă legătura dintre focarele majore de boli și agricultura animală. Totodată pentru a evidenția amenințarea iminentă a rezistenței la antibiotice și modul în care relația noastră cu animalele de fermă și animalele sălbatice provoacă crize de sănătate la nivel mondial.
sursa
veganfoodandliving.com
În urma rapoartelor că Covid 19 a început într-o piață din Wuhan, interesul publicului pentru dietele fără carne este la un nivel maxim din toate timpurile, mulți încercând să-și limiteze consumul de carne, mai ales că pandemiile anterioare au fost cauzate și de contactul nostru direct cu animalele.
Gripa porcină (porci), gripa aviară (păsări), gripa spaniolă (păsări de curte), Sida-HIV (maimuțe), SARS sau Ebola (lilieci) – toate având un singur lucru în comun: animale exploatate și ținute în mizerie.
No Meat May a făcut echipă cu medicii din Marea Britanie care susțin o dietă bazată pe plante pentru a ajuta oamenii să deschidă ochii și să facă legătura dintre focarele majore de boli și agricultura animală. Totodată pentru a evidenția amenințarea iminentă a rezistenței la antibiotice și modul în care relația noastră cu animalele de fermă și animalele sălbatice provoacă crize de sănătate la nivel mondial.
Adevăr incomod
Unii politicieni și comentatori dau vina pe China pentru Covid-19 dar ei nu menționează că toate focarele majore recente de boli au fost cauzate de alterarea animalelor și a habitatelor lor sau că salata noastră de pui și pizza cu pepperoni ar putea fi următorul mare risc pentru sănătate.Doctor Gemma Newman, partener seniorDoctorul Gemma Newman, partener senior la un cabinet medical din Marea Britanie, sugerează că o modalitate prin care putem ajuta la evitarea viitoarelor pandemii este adoptarea unei diete pe bază de plante și să evităm să mai punem carnea pe listele noastre de cumpărături.
Adevărul incomod este că fermele de animale pun o presiune asupra sănătății animalelor, ceea ce înseamnă că le tratăm cu antibiotice, iar dozele mici ajung în masa dvs. Luând ceva timp pentru a reflecta la ceea ce mâncăm, limitarea cantității de carne pe care o punem în căruciorul nostru de supermarket și trecerea la o dietă bazată mai mult pe plante ne va ajuta să mergem către o un viitor mai sigur.
Fă-te vegan pentru a trăi mai mult
Doctorul Shireen Kassam, consultant hematolog și director al Plant-Based Health Professionals UK, dorește să promoveze publicului larg beneficiile consumului bazat o dietă vegetală pentru îmbunătățirea sănătății publice generale.Citește și CE BENEFICII POT AVEA PLIMBĂRILE ÎN PĂDURE
Totodată, Kassam a explicat că pandemia actuală a afectat cel mai mult persoanele cu afecțiuni de sănătate care prezintă un risc mai mare de a necesita spitalizarea dacă sunt infectate cu COVID-19.Există o nevoie urgentă de a reduce consumul de carne la nivel global, atât pentru sănătatea umană, cât și pentru cea planetară. Mai mult de 90% din carnea pe care o consumăm este produsă în ferme de animale la scară industrială, care oferă condițiile perfecte pentru generarea de infecții noi cu potențial epidemic și pandemic.Vorbind despre importanța reducerii cantității de carne pe care o consumăm în favoarea alimentelor integrale pe bază de plante, Kassam a spus:
În plus, creșterea intensivă a animalelor necesită utilizarea pe scară largă a antibioticelor, care a contribuit la o creștere dramatică a numărului de infecții rezistente la antibiotice care afectează oamenii.Pentru mai multe informații sau pentru a semna No Meat May în 2020, vizitați nomeatmay.net
Am intrat acum într-o eră în care nu este neobișnuit ca medicii să se descurce în tratarea pacienților cu infecții bacteriene pentru care nu există antibiotice eficiente.
Una dintre multele lecții pe care le învățăm din actuala pandemie COVID-19 este că persoanele cu afecțiuni de sănătate preexistente, prezintă un risc mai mare de a necesita spitalizare, internare la Terapie Intensivă și, în cele din urmă decesul.
În Marea Britanie, aproape 90% dintre persoanele care au murit din cauza infecției au avut cel puțin o afecțiune de sănătate preexistentă.
Fructele, legumele, cerealele integrale contribuie la reducerea inflamației din organism și la promovarea unui sistem imunitar sănătos, ambele aspecte esențiale ale combaterii unei infecții precum COVID-19.
sursa
veganfoodandliving.com