Inlocuieste paiele de plastic cu paie comestibile din orez

De ceva timp am început să refuz paiele din plastic pe care barmanii se încăpățânează să mi le dea cu fiecare băutură.
Doar că, pentru unele persoane, băutura nu mai este aceeași fără acest mic accesoriu, aparent indispensabil.
Pentru aceștia, compania sud-coreeană Yeonjigonji a venit cu o soluție ecofriendly. Compania produce paie comestibile din ingrediente cum ar fi orezul și făina de tapioca.
Aceste paie au o textură mai dură decât cele din plastic și o aromă subtilă de orez, dar care nu afectează gustul băuturii. Fiecare pai ecologic este comestibil, dar dacă nu nu dorești să îl mănânci, el poate fi aruncat și se va descompune complet în 90 de zile.
În lichidele reci, paiele comestibile își mențin forma timp de trei până la patru ore. În lichide fierbinți, durează o oră până la două ore. Aceasta este o îmbunătățire față de paiele de hârtie, care se umezesc destul de repede.
Cine este Yeonjigonji
CEO-ul Kwang Pil Kim a preluat compania în 1999 (inițial, aceasta fabrica pantofi de mireasă). Ideea unui pai comestibil i-a venit lui Kim după ce a citit un articol despre compania Loliware. Loliware este o companie americană care fabrica în acel moment recipiente de băut din materiale comestibile (acum produc și ei paie, dar din alge). El s-a gândit la ingredientele pe care sud-coreenii le-ar consuma și, în mod evident, a ajuns la orez (paiele sunt făcute din făină de orez 70% și praf de tapioca 30%).
Paiele comestibile sunt făcute din orez vietnamez, deoarece textura orezului coreean face mai grea prelucrarea acestuia. În fabrica din Ho Chi Minh City se produc în fiecare an aproximativ 500 de milioane de paie comestibile, care sunt livrate în cafenele, hoteluri și magazine. „Am semnat, de asemenea, contracte de export cu companii din șapte țări, inclusiv Canada, Singapore și Malaezia”, a spus Kim.
Yeonjigonji se ocupă, de asemenea, de fabricarea ceștilor, a tacâmurilor și a pungilor din orez.
Paiele în ziua de azi Conform Livekindly, se estimează că 8,3 miliarde de paie poluează plajele lumii. Și doar în Korea se folosesc anual de 2,6 miliarde de paie de plastic de unică folosință.
Din fericire, reducerea consumului de plastic reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare pentru mulți și paiele sunt o țintă usoară.
Schimbări încep să apară
Seattle a interzis în vara trecută paiele și tacâmurile de plastic în industria alimentară. Orașul incurajează, de asemenea, să nu se ofere paie sau să se folosească paie de hârtie.
California a interzis și ea folosirea paielor de plastic din restaurante. Starbucks speră ca pană în 2020 să elimine din toate magazinele paiele de plastic de unică folosintă, înlocuind-ule cu o alternativă durabilă. Și Disney se preocupă pentru a elimina paiele de plastic din toate parcurile sale.
Iar în România, dacă dorești să bei un cocktail în Expirat Halele Carol, acesta ți se va oferi fără pai ;).
Noi sperăm că această soluție va fi folosită în cât mai multe baruri. O variantă vegană, adică în comunitate cu natura :).
surse
Livekindly
Vegnews
Vancouver Sun