În Scoția tocmai ce s-a deschis un hotel integral vegan. Hotelul se numește Saorsa 1875 și este deschis din iunie 2019.
Pentru mine, Scoția este unul dintre locurile unde m-aș întoarce oricând. Este un loc excelent pentru drumeții prin zone desprinse parcă din poveștile cu elfi și hobbiți.
Am călătorit în Scoția în perioada pre-vegana, în care încă mai mâncam lactate. Și ce țin foarte bine minte este cantitatea enormă de macaroane cu brânză pe care le-am consumat acolo. Faimoasele mac and chees se găsesc peste tot, dar, din păcate, nu sunt vegane. Iar opțiunile vegane și vegetariene erau destul de limitate prin restaurante. Poți găsi mâncare vegană în orașele mari, cum ar fi Edinburgh sau Glasgow. Dar dacă vrei să te pierzi prin orașele și sătuce micuțe, aflate în mijlocul naturii, atunci ar fi bine să știi că s-ar putea să nu prea ai ce mânca.
Acest discomfort l-au simțit și doi scoțieni vegani, cărora le place foarte mult să călătorească prin țara lor. Și să facă aceasta fără a rămâne flămânzi. Prin urmare, pentru a arata că se poate și altfel, și-au deschis propiul lor hotel, 100% vegan. Cei doi se numesc Sandra and Jack McLaren Stewart și sunt mamă și fiu.
Hotelul se numește Saorsa 1875 și este deschis din iunie 2019.
Jack McLaren-Stewart și mama lui, Sandra, în fața hotelului, Credit pentru fotografie: Murdo MacLeod/The Guardian
100% hotel vegan
100% se referă, printre altele, la mâncare, produsele de toaletă oferite turiștilor, produsele de curățenie, chiar și uniformele angajaților.
Sistemul de electricitate este și el vegan: Ecotricity, aprobat de către The Vegan Society. Iar pielea, mătasea și lîna au fost înlocuite cu bumbac și alte materiale de origine vegetală.
Credit pentru fotografie: Mhairi Edwards/DCT Media for The Courier
Mâncarea din hotel este pregătită zilnic și la prepararea ei se folosesc doar ingrediente organice, luate de la producători locali. Bucătarul hotelului se numește Luca Sordi. El susține că bucătăria vegana nu înseamnă să recreezi toate felurile de mâncare tradiționale, ci să îți iei ce este cel mai bun din natură. Totuși, pentru ca turiști să simtă iz-ul Scoției în mâncarea de la hotel, el a creat varianta vegană a celebrului Haggis.
Taco Tuesday (fotografie preluată de pe pagina de Facebook a hotelului)
În afară de experiența vegană din hotel, cei doi oferă turiștilor și posibilitatea de a participa la ateliere de gătit, precum și diverse activități de wellness și de explorare a naturii.
Imagine preluată de pe site-ul hotelului.
Hotelul este amenajat într-o casă din secolul 19 aflată în Highland Perthshire-Pitlochry. Adică cumva în centrul Scoției, destul de apropape de Cairngorms National Park. Are 11 camere iar pe site-ul hotelului îți poți alege ce tip de cameră dorești.
Cei doi fondatori își doresc promovarea veganismului nu doar ca un stil de viață ce implică compasiune și etică. Ci și ca un stil de viață interesant și foarte normal.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.