Cum arată exploatarea animalelor în documentarul Dominion

Cum arată exploatarea animalelor în documentarul Dominion 0
Dominion este un documentar de lung metraj care prezintă o explorare fără compromisuri și amețitoare a diferitelor modalități în care animalele sunt utilizate și abuzate de oameni. În special în industria cărnii, a produselor lactate, a ouălelor, a îmbrăcămintei și a divertismentului.

Filmat în Australia, „Dominion” combină imagini obținute cu camerele de mână, camere ascunse și drone aeriene. O mare parte din aceste imagini nu au fost văzute până acum. Filmul arată scara terifiantă la care a ajuns un imperiu construit pe secrete – cât și poveștile individuale ale victimelor sale.

Concentrându-se pe practicile legale, industriale, care apar în întreaga lume, filmul pune sub semnul întrebării moralitatea și validitatea stăpânirii omenirii asupra regnului animal. Pledând nu pentru îmbunătățiri minore ale bunăstării lor, ci pentru o conversație mai profundă despre dreptul nostru de a le exploata pe cei pe care îi considerăm inferiori nouă.

Dominion a fost anunțat în octombrie 2015 cu o campanie de crowdfunding care a strâns peste 19.000 de dolari. Iar în decembrie 2015 a primit o subvenție de la institutul de protecție a animalelor Voiceless. O altă campanie de crowdfunding a fost finalizată în ianuarie 2018.

În film îi auzim povestind pe Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Kat Von D, Sadie Sink și autorul fimlui Chris Delforce.

Vezi și H.O.P.E

În întreaga noastră istorie cunoscută omului, 619 milioane de oameni au fost uciși în diferite războaie. Ucidem același număr de animale la fiecare 3 zile și fără a include peștii și alte creaturi marine ale căror morți sunt atât de mari încât sunt măsurate doar în tone.

Vitele din luma întreagă consumă singure o cantitate de hrană egală cu nevoile calorice de 8,7 miliarde de oameni, și totuși, unul din nouă oameni – 795 milioane – suferă de subnutriție cronică. Iar 844 milioane de oameni nu au apă potabilă, în timp ce 1.000 litri de apă sunt folosiți pentru a produce 1 litru de lapte și 15.000 litri de apă pentru a produce un kilogram de carne de vită.

Rooney Mara

Premii câștigate de Dominion

 • Accolade Global Film Competition 2018
  Award of Excellence – Special Mention
 • Hollywood International Moving Pictures Film Festival 2018
  Best Documentary Feature
 • Los Angeles Independent Film Festival Awards 2018
  Best Picture
  Best Trailer/Promo
  Best Original Music Score
  Best Director – Documentary Feature
 • Hollywood International Independent Documentary Awards 2018
  Best of the Month
  Award of Excellence: Story
  Award of Excellence: Trailer/Promo
  Award of Excellence: Writing

  Chris Delforce
  Award of Excellence: Director

  Chris Delforce
  Award of Excellence: Music/Score

  Asher Pope
  Award of Excellence: Narration

  Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Sadie Sink, Kat Von D, Chris Delforce

Youtube impune restricție pentru acest film

Pentru cine este filmul Dominion

Acest film este pentru toți aceia care consumă sau au consumat produse de origine animală fiind păcăliți de reclamele superficiale. Este un film destul de greu digerabil pentru majoritatea oamenilor.

Indiferent cât de greu este de vizionat, ar trebui ca fiecare dintre noi să îl vadă măcar o dată.

Pentru mine a fost unul dintre acele filme care m-au făcut să mă întreb:
Dacă asta se întâmplă în țările mai dezvoltate în care se respectă legile, cum arată aceste industrii în țările mai puțin dezvoltate și de ce continuăm să îi tratăm astfel pe cei inferiori nouă?

surse
dominionmovement.com