Consumul de carne și a produselor lactate strâns legat de artrita reumatoidă

Un studiu al Universității din Florida a arătat că există o legătură între artrita reumatoidă și bacteriile găsite în lapte și carne de vită.
Paratuberculoza, numită şi boala lui Johne, este o boala infecţioasă cronică a rumegătoarelor produsă de Mycobacterium avium subspecie Paratuberculosis, iar aproximativ 50 la sută dintre vacile din Statele Unite sunt purtătoare ale acestei boli.
Oamenii pot fi infectați de bacterii atunci când consumă produse de la aceste vaci, adică carne de vită sau lapte, precum și orice produse fertilizate cu balega unei vaci infectate.
Până nu de mult se considera că omul nu este susceptibil la infecţia cu Mycobacterium paratuberculosis dar, în ultima vreme se creditează tot mai mult ipoteza legăturii dintre paratuberculoză şi boala Crohn de la om, pe baza similitudinii anatomo-clinice şi a faptului că în boala Crohn au fost izolate, de mai multe ori, micobacterii care par a nu se deosebi de Mycobacterium paratuberculosis, izolat de la animale.
Cercetătorii cred că dacă sunteți deja expus riscului genetic de poliartrită reumatoidă, consumul de produse infectate ar putea declanșa apariția afecțiunii pe termen lung.
Studiul a fost realizat folosind 100 de participanți, 78% dintre cei care au luat parte cu artrită reumatoidă s-au dovedit a avea aceeași mutație genetică ca și cei care suferă de boala Crohn. Boala Crohn este o afecțiune cunoscută ca fiind, în multe cazuri, cauzată de consumul de produse infectate de la vaci.

„Credem că persoanele născute cu această mutație genetică și care sunt expuse ulterior la paratuberculoză prin consumul de lapte contaminat sau carne de la bovine infectate prezintă un risc mai mare de dezvoltare a artritei reumatoide.”spune într-o declarație, Saleh Naser, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Florida.Naser a adăugat că „înțelegerea rolului paratuberculozei în artrita reumatoida înseamnă că boala ar putea fi tratată mai eficient.”
„Nu știm cauza artritei reumatoide, așa că suntem încântați că am găsit această asociere”,Produsele de origine animală și bolile asociate
spune și reumatologul Shazia Beg, care a fost, de asemenea, implicat în conducerea studiului.
Studiul Universității din Florida nu este singurul care leagă consumul de produse de origine animală și riscul crescut de îmbolnăvire. Unele cercetări au sugerat că produsele lactate ar putea crește riscul de a dezvolta boala Parkinson, precum și bolile de inimă și unele forme de cancer.
Dr. Kristi Funk, medic chirurg de cancer mamar, îi sfătuiește pe pacienții săi să renunțe la produsele de origine animală. Dr. Funk spune într-un interviu pentru LIVEKINDLY, „răspunsul celular al organismului la consumul de proteine animale și grăsime animală este tot ceea ce hrănește și alimentează bolile în timp ce sufocă sănătatea până la moarte”.
Temerile legate de consumul de lactate, în special, cresc piața laptelui vegan. Aproape jumătate dintre consumatorii americani achiziționează în mod regulat produse de post, cum ar fi laptele de nucă de cocos, ovăz și lapte de migdale.
sursa: https://www.livekindly.co/rheumatoid-arthritis-beef-dairy/