Câteva rețete de supă cremă vegană. De câteva luni, am descoperit cât de simplu este să faci supă cremă vegană. Este necesar doar să fierbi câteva legume și să le pasezi. Foarte simplu, gustos și doar din legume. Și nu durează mai mult de două ore (incluzând si cumpărarea legumelor de la piață).
Până acum am preparat cinci tipuri de supă cremă vegană: supă cremă de mazăre, de sparanghel, de linte, de conopidă și de fasole mung.
Mai jos am trecut rețetele mele. Nu am cantități fixe, cred că depinde de cât de mult vrei sa fie un gust mai pregnant în supă.
Pentru bază
1 Păstârnac
1 Pătrunjel
1 Țelină
2 Morcovi
2 Cartofi
Tai toate aceste legume cubulețe mici, pentru ca să fiarbă cât mai repede. Și le pun la fiert în apă cu puțină sare. Pun la fiert păstârnacul cu pătrunjelul și țelina. Peste vreo cinci minute adaug morcovii și cartofii.
Apoi, peste cam alte 5 minute, adaug și ingredientele principale.
Ingredientele principale
Mazăre + ceapă verde
Sparanghel + praz
Linte + praz +porumb
Conopidă + ciuperci + dovlecel
Fasole mung
La final, pasez toate legumele împreună cu apa în care au fiert, dar și cu lapte de nuci românești sau lapte de caju. Și gata supa cremă vegană :).
Eu prefer laptele de nuci, deoarece nucile sunt din România. le cumpăr deja curățate din piață. Am folosit laptele de caju doar pentru că aveam o pungă rămasă rest de la o prăjitură.