21.000 de oameni de știință îndeamnă omenirea să adopte un stil de viață vegan

Peste 21.000 de oameni de știință din 184 de țări consideră că oamenii trebuie să-și schimbe serios comportamentul – inclusiv reducerea cantității de carne pe care o consumă și consumarea mai multor alimente pe bază de plante – , adoptarea unui stil de viata vegan fiind soluția optimă pentru a preveni schimbările climatice periculoase.
1992, World Scientists’ Warning to Humanity – prima avertizare
Raportul din 1992 a arătat că „oamenii se aflau într-un curs de coliziune cu natura” și îndemna rasa umană să ia în considerare efectele negative ale unui număr de probleme de mediu, inclusiv subțierea stratului de ozon, dispariția vieții marine, zonele oceanice moarte sau schimbarea climei.
1700 de oameni de știință au semnat această avertizare. Printre cei care au semnat sunt și o majoritate dintre câștigătorii premiului Nobel pentru știință. Raportul a avertizat că impactul uman asupra mediului pune „într-un pericol real viitorul societății umane” și detaliază mai multe tendințe îngrijorătoare.
Cu toate acestea, mass-media a ignorat avertizarea inițială a oamenilor de știință din 1992 față de umanitate. New York Times și Washington Post spunând că nu era ceva de luat în seamă.
2017, World Scientists’ Warning to Humanity – a doua avertizare
Conform celei de-a Doua Avertizări din 2017, nu numai că „umanitatea nu a reușit să facă progrese suficiente în rezolvarea acestor provocări de mediu anunțate în 1992″, de fapt „îngrijorător” este că am înrăutățit situația .
Printre cei care au semnat avertizarea se numără și eminenții oameni de știință Jane Goodall, E.O. Wilson sau James Hansen. Din 2017, numărul oamenilor de știință care oferă sprijin pentru raport a crescut de la 15.000 la peste 21.000 în ultimii doi ani.
Am făcut actualizarea deoarece am vrut să informăm publicul unde ne aflăm astăzi. Din 1992, emisiile de CO2 [dioxid de carbon] au crescut cu 62%, iar temperatura globală a crescut cu 29%, în timp ce abundența vieții sălbatice vertebrate a scăzut cu 29% Acestea sunt tendințe alarmante. Avem nevoie de ceea ce ne oferă natura pentru supraviețuirea noastră.a declarat William Ripple, ecologist la Universitatea de Stat din Oregon și co-autor al raportului din 2017
Datele compilate de cercetători au arătat că în ultimii 25 de ani a avut loc:
- o reducere de 26% a cantității de apă dulce disponibilă pe cap de locuitor;
- o creștere cu 75% a numărului de zone moarte oceanice;
- o pierdere de aproape 300 de milioane de hectare de pădure.
Vestea că emisiile de CO2 sunt în creștere după o pauză de trei ani este un salt uriaș înapoi pentru omenire. Emisiile trebuie să se apropie de zero până în 2050. a declarat Amy Luers, director executiv al Future Earth, o organizație internațională de cercetare în domeniul științei durabile
Ripple este de acord cu necesitatea urgentă de reducere a emisiilor de CO2 și a afirmat că avertizarea din „A doua notificare” enumeră câteva modalități de stopare a tendinței de distrugere a mediului, inclusiv crearea de parcuri și rezervații naturale, limitarea comerțului cu animale sălbatice, adoptarea unui stil de viata vegan, extinderea planificării familiale și a programelor educaționale pentru femei și adoptarea masivă a energiei regenerabile și a altor tehnologii „verzi”.
Sperăm că lucrarea noastră va declanșa o dezbatere publică larg răspândită despre mediu și clima globală. a spus Ripple
O notă pozitivă
O tendință pozitivă este vindecarea stratului de ozon, care protejează toate lucrurile vii de radiațiile ultraviolete dăunătoare. În 1987, țările s-au reunit sub Protocolul ONU de la Montreal pentru a interzice chimicalele care dăunează stratului de ozon. Utilizarea energiei regenerabile este o altă tendință pozitivă.a spus Ripple
Concluzie cu Atitudine Vegană
Pur și simplu, prin evitarea produselor animale si adoptarea unui stil de viata vegan, putem reduce amprenta noastră de carbon la jumătate. Luați în considerare faptul că 1 kilogram de carne din vită necesită aproximativ cu 25% mai mult combustibil fosil și de 15 ori mai multă apă în comparație cu producerea a 1kg de soia.
Nu există nici un fel de carne „sustenabilă”, iar alternativele pe bază de plante pentru carne, lapte și ouă consumă o mică parte din resursele folosite la producerea cărnii.
Dar un stil de viata vegan nu este bun doar pentru planetă; de asemenea, salvează milioane de animale de la viața mizerabilă în fermele sau fabrici fabrici. Porcii, vacile, puii de găînă și alte animale de fermă suferă îngrozitor. Aceste animale nevinovate se confruntă cu cruzime inimaginabile: spații foarte mici, dureri în urma mutilării; și morți sângeroase și violente.
Sunt curios cum arată următorul raport și câți dintre noi își vor însuși un stil de viață vegan și sustenabil. Tu ce faci începând de astăzi pentru a evita colapsul ce ne așteaptă răbdător, la colț? Lasă mai jos un comentariu cu soluțiile tale pe termen scurt și lung.
Lucrând împreună … putem face progrese importante pentru binele umanității și pentru planeta de care depindem atât de mult. încheierea optimistă a celei de a Doua Avertizări
7 iunie, 2019 @ 20:27
„Tu ce faci începând de astăzi pentru a evita colapsul ce ne așteaptă răbdător, la colț? Lasă mai jos un comentariu cu soluțiile tale pe termen scurt și lung.” Eu si prietenul meu acum aproximativ un an am devenit vegani de la alimentatie, pana la stilul de viata vegan cu tot ce inseamna asta. De atunci mi-am convins 2 buni prieteni sa devina vegetarieni si unele persoane sa inceteze consumul de lapte, oua etc. Va admir mult pentru ce faceti si ma bucur ca sunt atat de multe persoane care si-au pastrat respectul pentru natura si animale, care si-au dezvoltat calitatile de fiinta umana. De cand sunt vegana viata mea s-a schimbat radical in bine.
14 iunie, 2019 @ 14:06
Mă bucur foarte mult să citesc acest comentariu și să aflu despre povestea voastră. Mulțumim frumos :). Sperăm să fim din ce în ce mai mulți. Este nevoie de noi.